
Av: Wenche Andersen
Karamellpudding med valnøttkrokan
1 d
Middels
6
Ingredienser
Karamellpudding er Norges favorittdessert - og mye enklere å lage enn du tror.
6 porsjoner
Ingredienser
6 porsjoner
Slik gjør du
Karamellpudding
Smelt 5 ss sukker på medium varme i en tykkbunnet liten kasserolle.
Tips: Bruk grytekluter, smeltet sukker er lett å brenne seg på!
Hell over i en i avlang form på ca. 1,5 liter og fordel ved å vende på formen slik at bunnen og litt av kantene blir glasert.
Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha i en kasserolle sammen med melk, fløte og 5 dl sukker.
Kok opp, trekk kasserollen til side og la avkjøles i 15-20 min. til romtemperatur.
Pisk egg lett sammen. Rør den avkjølte melk/fløteblandingen inn i eggene.
Tips: Ikke pisk eggene for mye, da blir det luftbobler i karamellpuddingen.
Forvarn oven til 125 grader. Sil blandingen over i den glaserte formen. La formen stå i 5-10 min slik at den setter seg og hindrer luftbobler.
Stek i ca. 1 ¾ - 2 timer. Mot slutten av steketiden sjekker du med baksiden av en fuktet skje. Overflaten skal være fast, men puddingen løs under.
Avkjøl puddingen i formen, dekk til og sett kaldt til neste dag.
Hvelv puddingen over på et fat med kant, slik at karamellsausen ikke renner vekk.
Tips: Løsne puddingen med en tynn kniv langs kanten på formen om den sitter fast.
Valnøttkrokan
Grovhakk valnøttene. Smelt sukkeret til en lysebrun masse i en stekepanne, rør minst mulig.
Vend de grovhakkede valnøttene inn i det smeltede sukkeret.
Fordel over på et bakepapir. Avkjøl og hakk opp.
Tips: Karamellpuddingen, må lages dagen før servering, men holder seg godt i kjøleskapet 3-4 dager.
Strø valnøttkrokanen over karamellpuddingen og server, eventuelt med pisket krem til.